torstai 5. tammikuuta 2017

Pakkaspäivän pasta

Hortoilin pari päivää sitten kaupan hevi-osastolla ja hamstrasin ostoskärryyn kaikki vähänkin houkuttelevat vihannekset. Onneksi huomasin yhdessä laarissa myös myskikurpitsaa, edellisestä kurpitsansyönnistä onkin jo liian pitkä aika.

Uunissa paahdettaessa kurpitsasta tulee ihanan pehmeää ja täyteläistä. Lisäsin kurpitsan kaveriksi hieman kikherneitä ja tuoretta pinaattia, ja kas, ihanan mausteinen ja täyttävä talvisen päivän pastaruoka on valmis! Jos et ole ennen kokeillut kikherneiden paahtamista, tee se nyt! Usein paahdan kikherneitä ihan vain naposteltavaksi, mutta ne tuovat ihanaa rapeaa tekstuuria myös pastoihin ja salaatteihin.



Myskikurpitsa-kikhernepasta


1 myskikurpitsa
1 tölkki säilöttyjä kikherneitä (230 g)
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl jerk-mausteseosta

2 kynttä valkosipulia
pari kourallista tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä

150 g vehnänalkiopastaa
suolaa keitinveteen

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Siemenet voi paahtaa halutessaan ja lisätä pastan joukkoon, meillä ne menivät odottamaan kevään istutuskautta.
Poista kuori ja pilko kurpitsa 3x3 cm kuutioiksi.

Laita kulhoon kurpitsakuutiot, valutetut kikherneet, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Levitä tasaisesti uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Keitä pasta suolavedessä napakaksi.

Viipaloi valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista valkosipulia ja pinaatinlehtiä pannulla aivan hetken verran, kunnes pinaatit nahistuvat.

Sekoita pastan joukkoon pinaattiseos sekä kurpitsat ja kikherneet.




Hyvää ruokahalua!

-piiji



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti