torstai 5. tammikuuta 2017

Lettukestit

Suunnitelmissa oli viettää tänään lettukestejä mönkään menneen harrastusreissun korvaukseksi. Tesla, Einstein ja Edison kärttävät lettuja säännöllisesti, onneksi äitiä ei ole kovinkaan vaikeaa houkutella lätynpaistoon ;) Meillä tehdään yleensä letut pikkulettupannulla, sillä olen huomannut että isojen, kananmunattomien lettujen kääntäminen saattaa olla aika hankalaa. Pikkuletuilla ei tätä ongelmaa ole :)Vegaaniset banaaniletut

3 kypsää banaania
4 dl kasvimaitoa, esim. kauramaitoa
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

kookosöljyä paistamiseen


Mössää banaanit haarukalla soseeksi. Sekoita vispilällä joukkoon kasvimaito, jauhot ja suola. Taikina jää vähän normaalia lettutaikinaa jäykemmäksi.

Sivele lettupannuun kookosöljyä pullasudilla.
 Levitä noin ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen koloon. Paista molemmin puolin, kunnes letut ovat kullanruskeita ja rapeapintaisia. Olen huomannut, että parhaan tuloksen saa, kun levy on nelosella tai vitosella, hellasta riippuen.

Toista niin kauan kuin taikinaa riittää.

Tarjoile kevyesti vispatun kookoskerman kanssa.Iltaa aion viettää nuorekkaasti neuletyön parissa :P Huomenna voi hyvällä tuurilla saada todisteita viimeisimmästä projektistani, jos jaksan tänään tarpeeksi ahkeroida.

-piiji

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti